Toepassingen

Het REDUX assortiment is gebaseerd op drie toepassingen, te weten geluiddemping, geluidsisolatie en ontdreuning (antidreun).

  • Geluiddemping, ook wel geluidsabsorptie genoemd, is bedoeld om de weerkaatsing van geluid tegen te gaan. Speciaal bedoeld voor verbetering van de akoestiek in een ruimte en om nagalm te verminderen, bijv geluidsstudio’s. Het REDUX geluidsabsorbtie programma bestaat uit schuimplaten met een uitzonderlijk goede akoestische dempingswaarde. De materialen zijn voornamelijk zachtschuimen en zijn verkrijgbaar met verschillende opties, zoals bijv. een zelfklevende laag. Zie linksonder in het menu “Uitleg opties” voor meer informatie.
  • Geluidsisolatie omvat materialen die geluid tegen houden. Dit betekent zowel geluid binnen als buiten een ruimte houden. Het REDUX geluidsisolatie programma bestaat uit schuimen met een hoog soortelijk gewicht waarbij de isolatie eigenschappen maximaal zijn. Deze zware materialen worden bijvoorbeeld verwerkt in vloeren en omkastingen.
  • Ontdreuning wordt vaak gebruikt voor het dempen van trillingen van bijv. apparaten.  Het REDUX ontdreunings programma bestaat uit materialen met een uitzonderlijk hoge massa en tevens zijn deze materialen zeer buigslap in verband met de beste ontdreuningseigenschappen.

Kunnen jullie mij inbouwadvies geven of decibel-garantie?

Helaas. Wij zijn echt alleen toeleverancier van deze schuimplastic materialen, wij leveren direct vanaf de fabriek. Wij kunnen u alles vertellen over het materiaal, de productie ervan en de eigenschappen. Echter, voor advies over inbouwmethoden, bouwtechnieken en garanties over decibellen die worden tegen gehouden, kunnen wij u niet van dienst zijn. Dit is namelijk totaal afhankelijk van uw situatie, de eigenschappen van de betreffende ruimte, enz enz. Hiervoor verwijzen wij u graag naar de specialist.